. Ma Ervin napja van.
Megújul Gyöngyösön az Idősek Klubja
2014-02-17 13:16:36
Megújul Gyöngyösön az Idősek Klubja

Megújul Gyöngyösön az Idősek Klubja

Gyöngyösön a Visonta úti Idősek Klubja ellátottjai karácsonyi ajándékként kaptak a már meglévők mellé még két helyiséget, melyet a továbbiakban klubszobaként és pihenőszobaként hasznosítanak.
 
Az átadás után a karácsonykor még berendezés nélkül álló két helyiség 2014. január második hetére berendezésre került, mint olyan hely, ahol a klubtag elkülönülten tud elmélyedni az elfoglaltságában pl. keresztrejtvény-fejtésben, olvasásban. A klub további helyiségei is megújultak, a nagy társalgóba új asztalok és székek kerültek, melyek lehetővé teszik az ellátottak számára mind a tévénézést, mind a kártyázást, illetve hasonló elfoglaltságot.
 
Az előtér is megújult az asztalok és székek tekintetében. Itt válik lehetővé a csendes zenehallgatás, valamint társasjátékozás az ellátottak számára, továbbá tévénézésre, természetesen meghatározott korlátok között. Innen van elszeparálva egy helyiség, ahol korlátozás nélkül lehet számítógépen internetezni - országos szinten kevés Idősek Nappali Ellátását végző szervezet tud biztosítani internetes szórakozást. Ezzel a lehetőséggel nagyon kevés ellátott él, pedig a klubtagok 50 százaléka az önkormányzat által megnyert pályázati pénzből a Károly Róbert Főiskolán 2010-ben direkt ilyen célból tanfolyamon vett részt. Országos szinten pedig gyakorlatilag nem lehet olyan nyugdíjas szervezetet, idősek klubját találni, ahol rendszeres az ingyenes internet használat.
Külön egy helyiség került kialakításra az ellátottak ruházatának kulturált elhelyezésére, amelyet elősegít a megújuláshoz kapcsolódóan kapott zárható, akasztós szekrény.
 
A klub komfortosabbá és élhetőbbé tételét elősegíti az energetikai korszerűsítési pályázaton nyert pénz, amelyhez a szükséges több millió forint önerőt az idősek sorsát figyelemmel kísérő Gyöngyös Város Önkormányzat képviselő testülete szavazta meg. Ez a korszerűsítés a későbbiekben lehetővé teszi a különböző helyiségek hőszigetelését, hőfokszabályzók beépítésével pedig eltérő mértékű hőmérsékletének alkalmazását a helyiségekben zöld energia felhasználásával.
 
A megújult Idősek Klubja remélhetőleg még vonzóbbá teszi az erre rászoruló idősek térítéses, szociális nappali ellátását, igény szerint szintén térítéses, szociális étkezés biztosításával.
 
Tekintettel arra, hogy az ellátást szociálisan rászoruló idős emberek igénylik, a gyöngyösi képviselő testület 2014. évre is több mint 1 millió forint összegű méltányossági támogatást szavazott meg, melyet egyedi elbírálás alapján az erre rászoruló Idősek Klubja ellátottjai kapnak meg a szociális ellátásukért fizetendő térítési díjak ellentételezéseként.
Szintén pozitívan hat az ellátottakra, hogy a komfortérzet növelése céljából az önkormányzat biztosít külön számukra mintegy 200 ezer forintot, amit különböző rendezvényekre, pl. kirándulásokra, múzeumlátogatásokra használhatnak fel.
 
A leírtakból látható, hogy a gyöngyösi önkormányzat és a képviselő testület mint gesztor, szorosan együttműködik a fenntartó Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulással, valamint az üzemeltető Kistérségi Humán Szolgáltató Központtal.
 
Összességében a berendezésében és helyiségeiben megújuló Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja, valamint az ellátottakról való hivatalos gondoskodás a bekövetkezett változásokkal nyilvánvalóan vonzóbbá vált a rászorulók számára. Szeretettel várják az új ellátottakat, az új klubtagokat...
További híreink
Nőnap Gyöngyösön az Idősek Klubjában
A nagybani megemlékezés március 7-én zajlott az Idősek Klubjában, minden ellátott férfi általi hölgyeknek szóló kedveskedésével, virággal való köszöntésével, valamint a n...
2014-03-08 14:04:24, Hírek, Megosztom Bővebben
Csoda Miamiban - az 5 hónapos Sebastian életéért küzdöttek
Megállt a forgalom a Dolhin gyorsforgalmi úton Miamiban csütörtök este, amikor a 37 éves Pamela Rauseo kiugrott az autójából és sírva segítséget kért.
2014-02-21 17:40:52, Hírek, Megosztom Bővebben
Farsangi bál a gyöngyösi Idősek Klubjában
Hosszú időre visszanyúló hagyományt ápol Gyöngyösön a Visonta úti Idősek Klubja a farsangi rendezvénnyel, jelmezes bállal, ebből az idei év sem maradhatott ki.
2014-02-20 09:38:44, Hírek, Megosztom Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>