. Ma Emma napja van.
Nőnap Gyöngyösön az Idősek Klubjában
2014-03-08 14:04:24
Nőnap Gyöngyösön az Idősek Klubjában

Nőnap Gyöngyösön az Idősek Klubjában

"Mert kint hiába minden szép, 
napfény, virág és csicsergés, 
Hölgyek nélkül mit sem érne,
visszasüllyednénk a Télbe."
 
A nemzetközi Nőnap a férfiak nők iránti megbecsülését és tiszteletét hivatott demonstrálni. Ez a nap a világon 1917-óta, Magyarországon 1948-óta minden év március 8-án kerül megtartásra. Jelentőségét mi sem fejezi ki jobban, mint hogy az ENSZ is a Világnapok között tartja nyilván.
 
A Nemzetközi Nőnap az egyszerű, de mégis történelmet alakító nők napja, ami a gyengébbik nem évszázados küzdelmét eleveníti fel, melyet az egyenlő jogukért és lehetőségekért vívtak és vívnak napjainkban is.
 
Az eredetileg munkásmozgalmi kezdeményezés a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával, valamint a férfiakkal megegyező munkabérért vívott harc az idők során a világon nagy részben átalakult a mai virágos, kedveskedő megemlékezéssé. Ez a megemlékezés azonban gyakorta kőkemény - általában politikai - harcot jelent a férfiakéval megegyező jogokért, kötelességekért és nem utolsó sorban kedvezményekért. Ezen tevékenységéért az elmúlt években nemzetközi jelölés alapján a norvég parlament által megítélve számos nő kapott Béke Nobel díjat is.
 
Gyöngyösön a Visonta úti Idősek Klubjában az ellátott férfiak a "megünnepelendő" jeles és nevezetes napok között tartják számon.
 
Így történt ez az idén is, amikor a klub férfi ellátottjai verssel és virággal készültek köszönteni az Idősek Nappali Ellátásában résztvevő nőket, valamint a klub dolgozóit. Az ünneplés az idén hagyománybontóan két napra terjedt ki, mert a körzet önkormányzati képviselője, Dr. Végh Attila elfoglaltsága miatt március 6-án kedveskedett a hölgyeknek, osztatlan sikert kiváltó saját versével. Ennek sikerét mutatja, hogy - mint a tavalyi is - azonnal kikerült a klub mindenki által jól látható faliújságára, és várhatóan a következő évi nőnapig fent is marad.
 
 
A nagybani megemlékezés március 7-én zajlott az Idősek Klubjában, minden ellátott férfi általi hölgyeknek szóló kedveskedésével, virággal való köszöntésével, valamint a nap hangulatának megfelelő versek mondásával. Ez az ünnepi mozzanat osztatlan elismerést és köszönetet váltott ki a Klub hölgy tagjaiból.
 
Az ünnepségen részt vett a város vezetéséből Bozsik István alpolgármester, Hiesz György MSZP frakció vezető és Jaros Norbert. Ők néhány üdvözlő szó után virággal is kedveskedtek minden ünnepelt nőnek.
 
Természetesen az ünneplésből nem maradhatott ki az Idősek Klubja egyik nő tagja, aki ezen a napon ünnepelte születésnapját.
 
Végezetül jó hangulatú énekléssel és tánccal záródott a megemlékezés, ünnepség. Összességében a Gyöngyös Visonta úti Idősek klubja minden ellátottja és dolgozója jó hangulatban töltötte el a március 7-i délelőttöt.
 
Borsi Miklós
Idősek Klubja
Gyöngyös 

Utoljára frissítve: 2014-03-08 14:11:41

További híreink
Csoda Miamiban - az 5 hónapos Sebastian életéért küzdöttek
Megállt a forgalom a Dolhin gyorsforgalmi úton Miamiban csütörtök este, amikor a 37 éves Pamela Rauseo kiugrott az autójából és sírva segítséget kért.
2014-02-21 17:40:52, Hírek, Megosztom Bővebben
Farsangi bál a gyöngyösi Idősek Klubjában
Hosszú időre visszanyúló hagyományt ápol Gyöngyösön a Visonta úti Idősek Klubja a farsangi rendezvénnyel, jelmezes bállal, ebből az idei év sem maradhatott ki.
2014-02-20 09:38:44, Hírek, Megosztom Bővebben
Megújul Gyöngyösön az Idősek Klubja
Gyöngyösön a Visonta úti Idősek Klubja ellátottjai karácsonyi ajándékként kaptak a már meglévők mellé még két helyiséget, melyet a továbbiakban klubszobaként és pihenőszo...
2014-02-17 13:16:36, Hírek, Megosztom Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>