. Ma Mátyás napja van.
Magyar írásbeli érettségi - hétfő
2012-05-07 05:42:46
Magyar írásbeli érettségi - hétfő

Magyar írásbeli érettségi - hétfő

1 210 vizsgahelyszínen, 137 580 diák teszi le a magyar nyelv és irodalom tantárgyból az érettségi vizsgát emelt és középszinten. Több, mint háromezerrel kevesebben, mint tavaly. Az emelt szintű vizsgát 1 540-en választották csupán.


240 percig tart a középszintű vizsga, a szövegértési feladatokra egy óra, míg a szövegalkotási feladatokra három óra áll a diákok rendelkezésére. A vizsgázók a szövegalkotási feladatnál a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be, az egyes feladatok között, a megoldások sorrendjét is ők határozhatják meg.

 

A szövegértési feladat egy esszé, ismertterjesztő céllal íródott tanulmány, illetve egy publicisztikai mű, vagy annak részlete. A feladat megoldása pedig a kérdésre adott válasz szöveges kifejtése, illetve a válasz variációk közötti döntés. A vizsgázónak három eltérő típusú, témájú és műfajú alkotás közül szükséges választania.

 

Az írásbeli feladatok megoldásakor használhatják a diákok a helyesírási szótárt, erről a vizsgáztató intézmény gondoskodik.

 

Azok, akik idegen nyelvként vizsgáznak magyar nyelvből, ők ezt 59 helyszínen, 88-an teszik meg.

További híreink
Hiába nyomja Kerényi – le se sajnálják
Nem taposták agyon az emberek egymást azért, hogy Magyar Krónikához jussanak – a bevallottan kormánypárti folyóirat első számából 10500 példányt nyomtak, ebből kevesebb m...
2014-07-22 17:45:11, Hírek, Könnyű Bővebben
Vajna Tímea lesz az új Szabadság-szobor (?)
Különös egyensúllyal viszonyul a fővárosi értékekhez a szaktárca vagy mi a fene. Annak ellenére, hogy az Erzsébetvárosban bontogatnak, ha úgy áll az egyazászló, Balog Zol...
2014-06-19 20:50:58, Hírek, Könnyű Bővebben
Rokkant-járgánnyal indult haza egy hatvani kocsmából, az M3-as autópályán kötött ki…
Az egykor jobb időket megélt 77 éves idős ember elmondása szerint a lakóhelyéhez közeli italboltból tért volna haza, s nem tudja hogyan keveredett az M3-sra.
2014-06-18 14:51:24, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
De a Cosa Nostrában és a ‘Ndranghetában ott van az omertà, a hallgatás törvénye, annak a megszegését nem szere...
Bővebben >>