. Ma Árpád napja van.
Legalizálták a gyermekmunkát Magyarországon
2012-04-13 14:05:15
Legalizálták a gyermekmunkát Magyarországon

Legalizálták a gyermekmunkát Magyarországon

Két törvénymódosítást is azért fogadtak el szerdán, hogy a Győrbe települt Audi gyárnak ezzel kedvezzenek. A kormány ugyanis az első osztálytól gyakorlatra küldi hozzájuk a szakmunkástanulókat, ezzel együtt kevesebb közismereti órát írna elő számukra. Nemcsak az Audi, de a Siemens is boldog a változtatásoktól, hiszen ezekkel a módosításokkal több százmillió forintot spórol nekik a kormány.


A most újra módosított szakképzési törvényt alig 4 hónapja fogadták el. A közismereti órák számának visszaszorításával a kormány azt éri el, hogy a szakképzésben résztvevő tanulók általános műveltségi ismeretei csökkennek, ami viszont a jövőjük szempontjából hátrányosan is érintheti őket, hiszen továbbtanulásra, illetve munkahelyváltásra így alkalmatlanná válhatnak – tekintettel arra, hogy a 4 hónappal ezelőtti módosítás már eleve csökkentette ezen órák számát, melyet most újból lentebb faragtak.

 

Ez a most elfogadott módosítás tulajdonképpen nem más, mint a gyermekmunka legalizálása. Ugyanis már a 9. osztálytól (15 éves kortól) hivatalosan dolgozhatnak a gyárakban a gyermekek úgy, hogy maga a gyár kizárólag a saját gyártási folyamataikra képezi ki őket. Ez viszont azt jelenti: más munkafolyamatban, teljes mértékben jártatlanok maradnak, választott szakmájukon belül.

 

Ezzel együtt, mint tudjuk, a közismereti órák számát csökkentik, így szinte mondhatni, ezek a gyermekek, akiket ez a módosítás érint, jövőjüket tekintve analfabétaként kerülnek majd az utcára, programozott robotemberekként. Nem fognak tudni leérettségizni, és saját szakmájuknak is csak egy kis szeletét ismerhetik meg.

 

K.T.A.

További híreink
Négymilliárdot szán a kormány „szurkolói programra”
2020-ban a foci-EB egyik helyszíne, 2027-ben pedig újra vizes világbajnokság házigazdája lesz Magyarország, az előkészületeket pedig már meg is kezdte a kormány.
2020-02-17 21:08:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Tippeljen: miért viszik egzotikus országokba a pénzünket Orbánék...?
600 millió eurós hitelkeretet biztosított Szaud-Arábiában Szijjártó Péter külügyminiszter. Miért?
2020-01-25 16:46:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hadihajók a Tiszára – jön a török meg a tatár
Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a rendőrséggel együttműködve hétfőtől folyamatos járőrözést hajt végre a Tiszán a vízi forgalom ellenőrzése és az államhatár...
2020-01-11 13:15:34, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Csütörtökön vehetik át közel 140 érintett vállalat irányítását a honvédelem csapatai, péntektől több katonát l...
Bővebben >>