. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Farsangi bál a gyöngyösi Idősek Klubjában
2014-02-20 09:38:44
Farsangi bál a gyöngyösi Idősek Klubjában

Farsangi bál a gyöngyösi Idősek Klubjában

Hosszú időre visszanyúló hagyományt ápol Gyöngyösön a Visonta úti Idősek Klubja a farsangi rendezvénnyel, jelmezes bállal, ebből az idei év sem maradhatott ki.
 
A klub dolgozói már korábbi időpontban megkezdték a díszítést, míg az ellátottak előbb a jelmezek kiválasztásával foglalkoztak. A dolgozók hosszas és aktív rábeszélésére a rendezvény napjára végül gyakorlatilag minden ellátott megtalálta a neki megfelelő jelmezt, amelynek elkészítésében már mind a dolgozók, mind a klubtagok összefogva nagy igyekezettel vettek részt.
 
Hűen korábbi hagyományaikhoz, az Idősek Klubja rendezvényére meghívót kaptak a város vezetői és a képviselő testület tagjai, a Fenntartó Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás, illetve az Üzemeltető Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetői. A tavalyi farsangi rendezvénytől eltérően meghívásukat egyedül a város alpolgármestere fogadta el. 
A rendezvényen a megszokott magas színvonalon az Egressy Béni Két Tannyelvű Általános Iskola 4.a osztályos tanulói egy, a mai kor ifjúsági szellemének megfelelő zenére ritmikus tánckompozíciót adtak elő, melyet a klubtagot viharos tapssal köszöntek meg. Ezután került sor a klub vezetőjének felkonferálásával az ellátottak saját maguk készítette jelmezes bemutatkozására, melyet nagy vidámság övezett. Az ellátottak és a gondozók házilag készítette maskarái híven tükrözték a farsang sokszínűségét.
 
 
A rendezvény vidám tánccal folytatódott, melyben aktívan részt vettek mind az iskolások, mind az ellátottak. Ezen együtt ropta idős és fiatal a 60-70-80-s évek kollektív táncait.
 
Farsang betetőzéséül mindenki jóízűen fogyaszthatta el a dolgozók által készített fánkokat, és az ellátottak ebédjükhöz kaphattak szilveszterről tartalékolt egy pohár bort is.
 
Összességében a bensőséges, meghitt hangulatú rendezvény a hagyományokhoz hűen magas színvonalon, méltóképpen és vidáman búcsúztatta a telet, és kifejezte a Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja ellátottjai tavasz iránti vágyát.
 
Borsi Miklós

Utoljára frissítve: 2014-02-20 09:58:47

További híreink
Nőnap Gyöngyösön az Idősek Klubjában
A nagybani megemlékezés március 7-én zajlott az Idősek Klubjában, minden ellátott férfi általi hölgyeknek szóló kedveskedésével, virággal való köszöntésével, valamint a n...
2014-03-08 14:04:24, Hírek, Megosztom Bővebben
Csoda Miamiban - az 5 hónapos Sebastian életéért küzdöttek
Megállt a forgalom a Dolhin gyorsforgalmi úton Miamiban csütörtök este, amikor a 37 éves Pamela Rauseo kiugrott az autójából és sírva segítséget kért.
2014-02-21 17:40:52, Hírek, Megosztom Bővebben
Megújul Gyöngyösön az Idősek Klubja
Gyöngyösön a Visonta úti Idősek Klubja ellátottjai karácsonyi ajándékként kaptak a már meglévők mellé még két helyiséget, melyet a továbbiakban klubszobaként és pihenőszo...
2014-02-17 13:16:36, Hírek, Megosztom Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>