. Ma Emma napja van.
Életreform Nap Egerben - helyszíni beszámoló
2012-04-16 06:42:14
Életreform Nap Egerben - helyszíni beszámoló

Életreform Nap Egerben - helyszíni beszámoló

Április 14-én, szombaton került megrendezésre Egerben, a Heves Megyei Életreform Népfőiskola szervezésében a tavaszi hagyományokkal rendelkező Életreform Nap a Bartakovics Béla Közösségi Házban.


Évek óta lehetőségem van részt venni szolgáltatásaimmal az egri és vidéki egészségnapokon! Tapasztalataim szerint újból megerősítést kaptunk arra vonatkozólag, hogy Eger város lakosságának nagymértékben szüksége van ilyen és hasonló rendezvényekre, hiszen az esős időjárás ellenére is nagyon sok látogatónk volt. Az Életreform Napra minden korosztály ellátogatott, kisgyermekek, iskolások, családok, szülők és nagyszülők egyaránt. Sok visszatérő vendéggel is találkoztunk, akik rendszeresen látogatják egészségnapjainkat és számolnak be a természetes gyógymódok jótékony hatásairól. Fontos, hogy az emberekhez minél több helyről jusson el az információ ahhoz, hogy milyen módon lehet az egészségüket megőrizni, illetve akik már valamilyen lelki vagy testi problémával küzdenek, milyen alternatív, természetes gyógymódokkal kapcsolatos megoldások közül tudnak választani. Mi, a rendezvényen résztvevő szolgáltatók, azt tapasztaltuk, hogy minden korosztály nyitott arra, hogy többet foglalkozzon inkább a megelőzéssel és fordítson rá több időt, mint hogy már csak akkor forduljon szakemberhez, amikor a szervezete fájdalommal jelez. Még a mai világban sem rendelkezik mindenki internettel - főleg az idősebb korosztály -, így ezek a tájékoztató napok kiváló lehetőséget nyújtanak nekik arra, hogy bővebb tájékoztatást és szolgáltatást kapjanak ahhoz, hogy milyen módon tudnak a természet régi és ősi erejével újra jobb életminőséget élni, mind lelkileg, mind fizikai formában.

 

Előadások keretében a táplálkozási csapdákról Dr. Herczeg László háziorvos, az Új Generáció – a kristály és szivárványgyermekek neveléséről pedig Gergely Zsuzsa óvodapedagógus beszélt. Bőrünk egészségéről és a Schüssler sókról pedig a Kígyó patika gyógyszerésze, Dr. Kóróné Dr. Andruskó Andrea tartott tájékoztatást.

 

Az egészséges táplálkozás jegyében különböző zöldségek krémjeit kóstolhattuk, mint például a most feltörekvő medvehagymából, illetve csicseriborsóból, tökmagból készült finomságokat. Volt teakóstoló, melyek kifejezetten 100 %-os gyógynövényből tevődnek össze! Sokan vették igénybe a humán szolgáltatásokat is. Folyamatos érdeklődés volt a vérnyomás és vércukorszint mérésen, a masszázson, a csontkovácsoláson. Előszeretettel keresték fel a látogatók a Pi-víz előállításával foglalkozó szakembereket.

 

Amíg a szülők az előadásokat hallgatták vagy a szolgáltatásokat vették igénybe, addig a gyerekek külön teremben mesés, játékos foglalkozásokon vehettek részt.

 

A rendezvény alatt Humán Segítőszolgálatként ingyenes állapotfelméréseivel álltak az érdeklődők rendelkezésére, mint például csontrendszeri, reflexológiai állapotfelmérés, vérnyomás és vércukorszint mérés, shiatsu masszázs, lélekgyógyászat. Tájékoztatókat kaphattunk a gyógyító gombákról, Bach virágterápiáról, volt kozmetika tanácsadás, számmisztika, Reiki és tarot szolgáltatás.

 

Bízom benne, hogy az eseményen résztvevők értékes tapasztalatokkal és hasznos jó tanácsokkal térhettek haza, és a kapott információkat a mindennapi életükben fel tudják használni!

 

Jakab Tünde



További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>