. Ma Malvin napja van.

Heves Megyei Hírhatár

Fókuszban

Mindenre jutott, csak parlagfűírtásra nem!

Mindenre jutott, csak parlagfűírtásra nem!

Több mint 170 ezren ajánlották fel jövedelemadójuk egy százalékát parlagfű-mentesítésre még 2009-ben, de a Vidékfejlesztési Minisztérium végkielégítésekre, terepjáróra, számítógépekre és rengeteg irodaszerre költötte ezt az 1,1 milliárd forintot – derült ki a HVG cikkéből.

Bővebben

Legalább 2000 családnál szűnhet meg a cúg

Legalább 2000 családnál szűnhet meg a cúg

A hűtő- és a kazáncsere után ma megjelent a lakóingatlanok elavult állapotú, gyenge minőségű homlokzati nyílászáróinak cseréjére kiírt pályázat is. A részletes pályázati dokumentáció elérhető a kormányzati honlapon (www.kormany.hu), a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu), és a Zöld Beruházási Rendszer (www.zbr.gov.hu) oldalon - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Bővebben

Pécsi orvosok mentették meg a debreceni ...

Pécsi orvosok mentették meg a debreceni ikreket

Az országban egyedülálló műtétet hajtottak végre júniusban a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján – s a beavatkozásnak köszönhetően született meg néhány napja egy debreceni ikerpár.

Bővebben

Ez nem Hírcsárda! Jön a nemzeti közműszo...

Ez nem Hírcsárda! Jön a nemzeti közműszolgáltató!

A kormány kimaxolja a nemzeti gyönyört: legkésőbb 2015 tavaszán megkezdheti működését a nemzeti közműszolgáltató holding.

Bővebben

Ha nagyon hideg lesz a telünk, elfogyhat...

Ha nagyon hideg lesz a telünk, elfogyhat a gáz

Nem valami megnyugtató, hogy a téli időjárástól függhet hogy megfagynak e az állampolgárok 2014 telén

Bővebben

Tudta, hogy jelentősen csökkent az igazo...

Tudta, hogy jelentősen csökkent az igazolatlan iskolai hiányzások száma?

Míg a 2009-10-es tanévről a 2012-13-asra 35 százalékkal, addig az idén júniusban véget ért 2013-14-es tanévre további 15 százalékkal csökkent az igazolatlan iskolai hiányzások száma.

Bővebben

Rendőrségi Hírek

Folytatódik a Sulimoped program Pest meg...

Folytatódik a Sulimoped program Pest megyében

A program célja, hogy -­ a lehetőségekhez mérten - minél több általános iskolás diák rendelkezzen segédmotoros kerékpár vezetői engedéllyel.

Bővebben

A nagydózisú E-vitamin lassíthatja az Al...

A nagydózisú E-vitamin lassíthatja az Alzheimer-kórt

Nagy adag E-vitaminnapi szedése lassíthatja az Alzheimer-kór tüneteinek súlyosbodását - derült ki egy amerikai tanulmányból. A kutatás során az E-vitamint szedő, enyhe vagy közepesen súlyos Alzheimer-kóros betegek leépülése lassúbb lett, mint a placebót kapó pácienseké.

Bővebben

Sandro és Malkovich: történet a fotók mö...

Sandro és Malkovich: történet a fotók mögött

Sandro Miller – a világhírű Chicago-i fotós – megdöbbentő, ám de zseniális módon rótta le tiszteletét egykori mestere Irving Penn, és a fotóművészet nagyjai előtt.

Bővebben

Nem lesz többé kockafejű rendőr Magyaror...

Nem lesz többé kockafejű rendőr Magyarországon

Nem tudnak többé többszázezer forintos mellékeshez jutni a rendőrök az újságok és az újságírók megsarcolásával: vége a munkáját végző rendőr feje kikockázásának Magyarországon.

Bővebben

HVG állásbörze – Több mint 100 kiállítóv...

HVG állásbörze – Több mint 100 kiállítóval és céggel jelentkezik a 15. jubileumi börze

Magyarország legjelentősebb karrier rendezvénye 15. jubileumát ünnepli 2014. szeptember 24-25-én a SYMA Rendezvényközpontban. A HVG Állásbörzén minden ősszel és tavasszal több mint 100 kiállító és 10-11 000 látogató fordul meg. A 2014 őszi rendezvényen 120-nál is több állásajánló és 20 feletti képzést kínáló kiállító várja a diákokat, pályakezdő és a tapasztalt szakembereket, valamint a képzések iránt érdeklődőket egyaránt.

Bővebben

Hat magyar filmet is vetítenek a San Seb...

Hat magyar filmet is vetítenek a San Sebastian-i Filmfesztiválon

Hat magyar filmet is vetítenek a pénteken kezdődő San Sebastian-i Filmfesztivál retrospektív programjában. Az ötven filmet felvonultató programban magyar oldalról Török Ferenc Moszkva tér című első játékfilmjét, Pálfi György Hukkle című alkotását, Antal Nimród Kontroll című filmjét, Vranik Roland Fekete kefe és Mundruczó Kornél Johanna című operafilmjét, továbbá Kocsis Ágnes Pál Adrienn című alkotását is megtekinthetik a nézők a nemzetközi filmvásznon.

Bővebben

Kitekintő

Kolozsvár – egy része - nem kér Orbánból

Kolozsvár – egy része - nem kér Orbánból

Bár a Parlamenten vígan lobog az uniós helyett egy székelyzászló, a „putyini út” előre nem kalkulált feszültségeket is okoz: „a kolozsvári románok nem szeretnék, hogy Vlagyimir Putyin jóbarátja, Orbán Viktor ’Székelyföld’ autonómiáért kampányoljon" – állítja a Napoca News portál.

Bővebben

Pénteken kezdődik a villányi Vörösborfes...

Pénteken kezdődik a villányi Vörösborfesztivál

Színes, érdekes programokat és kiváló borokat, pálinkákat kínálnak az érdeklődőknek a villányi Vörösborfesztiválon, amelyet október 3. és 5. között tartanak a baranyai kisvárosban.

Bővebben

Pillanat – kép

Pillanat – kép

A kifutók és a szépségipar ázsiai üdvöskéje: LIU WEN. Bemutatjuk.

Bővebben

Tóbiás: az Orbán-csomag egymillió ember ...

Tóbiás: az Orbán-csomag egymillió ember helyzetét nehezítheti meg

Egymillió embert taszíthat a létminimum környékére “az elmúlt napokban bejelentett Orbán-csomag” – jelentette ki az MSZP elnöke pénteken miskolci sajtótájékoztatóján.

Bővebben

Schiffer: Orbán világában az alacsonyan...

 Schiffer: Orbán világában az alacsonyan képzett munkaerő bérrabszolgaként robotol

Orbán Viktor olyan világot szeretne, ahol az alacsonyan képzett munkaerő robotol bérrabszolgaként a multik összeszerelő üzemeiben, a jó minőségű egészségügyi ellátás pedig a gazdagok kiváltsága – jelentette ki Schiffer András, az LMP társelnöke pártja miskolci csoportjának sajtótájékoztatóján csütörtökön, a Városház téren.

Bővebben

Prüszkölünk és könnyezünk - tájkép aller...

Prüszkölünk és könnyezünk - tájkép allergia-csata után

Az ÁNTSZ heti jelentését idézve: „ a jelentős mennyiségű csapadék következtében, országszerte nagymértékben csökkent a parlagfű pollenkoncentrációja ”.

Bővebben

Környezetünk

Pro/Contra

Pro/Contra

A magyar kortárs művészet egyik jelentős művésze, Szirtes János alkotásaiból nyílt kiállítás Pécsett a Zsolnay Negyedben.

Bővebben

Rogán képviselőjének örökparkoló jár

Rogán képviselőjének örökparkoló jár

Számtalan előnnyel jár, ha valakit önkormányzati képviselővé választanak a saját lakóhelyén. Éveken át biztos állás, törvényben meghatározott jövedelem, szolgálati telefon, laptop. Van, aki még némi extrát is tud intézni magának. Például az egyik belvárosi kormánypárti képviselő azt is kibulizta, hogy ne kelljen tolatnia, ha kiáll a garázsból.

Bővebben

Díszlet, vagy élő város legyen Szentendre?

Díszlet, vagy élő város legyen Szentendre?

Régóta fennálló dilemma, nem csak nálunk, hanem a világ más tájain is, hogy a történelmi hangulatú helyek mennyire őrizzék meg egykori mivoltukat és mennyire igazodjanak a turisták áradatának kívánalmaihoz.

Bővebben

Leszbikus szülei miatt nem vették fel a ...

Leszbikus szülei miatt nem vették fel a Waldorf-ba – bírságolt az EBH

Megállapította a hátrányos megkülönböztetés tilalmának megsértését és 50.000 Ft bírságot szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Kispesti Waldorf Iskolára, amiért elutasította egy diák felvételét, miután szülei közölték a leendő iskolával: a gyermeket két anyuka neveli.

Bővebben

Nem kértek a tigrisek az eléjük ugró öng...

Nem kértek a tigrisek az eléjük ugró öngyilkos-jelöltből

Tigrisekkel akarta halálra marcangoltatni magát egy 27 éves fiatalember, ezért a nagymacskák ketrecébe ugrott az észak kínai Chengdu Állatkertben.

Bővebben

Szarvasbőgés-túrákat szervez az erdészet

Szarvasbőgés-túrákat szervez az erdészet

A Pilisi Parkerdő Zrt. szeptemberben több helyszínről is indít szervezett szarvasbőgés-túrákat. A kora esti órákban történő bemutató körutakon mindenki számára biztonságos körülmények között garantálják a szarvasbőgésnek nevezett jelenség bemutatását.

Bővebben

Sport

Dzsudzsák meg a magánélet

Dzsudzsák meg a magánélet

Dzsudzsák Balázs interjút adott Oroszországban. A Dinamo Moszkva magyar futballistáját ezúttal nem a meccsekről, taktikai kérdésekről, ellenfelekről faggatták, hanem a magánéletéről. A válogatott szélső őszintén beszélt nőkről, autókról, családról és ruhagyűjteményéről is.

Bővebben

Cenzúrázta az MTI Orbán Viktort?

Cenzúrázta az MTI Orbán Viktort?

Ujhelyi István az MSZP Európai Parlamenti képviselője a Magyarországot érintő kötelezettségszegési eljárások kapcsán juttatott el egy közleményt az MTI-hez.

Bővebben

Olvasói levél: 'Az állam szerint 23 év r...

Olvasói levél: 'Az állam szerint 23 év rokkantság után hirtelen egészséges lettem!'

A Hírhatár szerkesztősége ezúttal egy borsodi asszony levelét teszi közzé. Az 54 éves nő egy bűncselekmény miatt lett rokkant 26 éves korában. Aztán állambácsi 2013-ban úgy döntött, hogy az asszony hipp-hopp meggyógyult!

Bővebben

Meghalt Grosics Gyula

Meghalt Grosics Gyula

Ma délelőtt 11.20 perckor, 88 éves korában elhunyt Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusa.

Bővebben

Komoly pénzbüntetéseket rótt ki az MLSZ

Komoly pénzbüntetéseket rótt ki az MLSZ

A Debrecen, a Ferencváros, a Diósgyőr, az Újpest és a Videoton is komoly, többszázezer forintos büntetést kapott kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától.

Bővebben

Magyarország a szégyen országa lesz?

Magyarország a szégyen országa lesz?

Egyre többen vallják azt, hogy szégyen, hogy ebben az országban élnek. Egyre több fiatal menekül innen külföldre. Egyre többen mondják azt a korhatár alatti rokkantak közül is, hogy menekülnének, de nincs hová.Sajnos, ők a politika üldözöttjei és áldozatai. A megrokkantak, a betegek sehol sem kellenek.

Bővebben

Kultúra

Idénymunkások, figyeljenek: a NAV most ö...

Idénymunkások, figyeljenek: a NAV most önökre utazik!

A mezőgazdasági idénymunkások, illetve az átmeneti időre felvett vendéglátós és építőipari alkalmazottak munkavállalásának jogszerűségét is ellenőrzi az adóhivatal a nyári, őszi hónapokban.

Bővebben

Olvasói levél: Egyoldalú szerződésmódosí...

Olvasói levél: Egyoldalú szerződésmódosítás a limitemelés

Szerintem ha szerződést kötök valakivel egy szolgáltatásra írásban, akkor ebben változtatást eszközölni a Polgári Törvénykönyv szerint csak mindkét szerződő fél egyöntetű beleegyezésével, és nem utolsó sorban írásban lehet. Nos, ezt az Erste Bank szerintem megszegte ezt.

Bővebben

A maradék magánnyugdíjvagyonhoz se nagyo...

A maradék magánnyugdíjvagyonhoz se nagyon lehet hozzáférni

Ha egy pénztártag most nyugdíjba megy, a pénzéhez a jelenlegi jogszabályok alapján nem tud majd hozzáférni. Ja, egyébként 195 milliárd forintról beszélünk.

Bővebben

A költészet napja József Attila születés...

A költészet napja József Attila születésnapja - ezért Gyöngyösön Radnóti emlékestet tartanak

Azt, hogy Gyöngyös a magyar költészet napján, József Attila születésnapján miért Radnóti Miklós emlékesttel köszönti az érdeklődőket, és kezdi a kulturális rendezvényeket, számomra megfejthetetlen rejtély marad.

Bővebben

Gyöngyösön is trükköznek a pályázati pén...

Gyöngyösön is trükköznek a pályázati pénzekkel?

Gyakorlatban ez az eljárás - pontosabban fogalmazva el nem járás - érthetetlen, hiszen a munkálatok 2013-ban és 2014-ben folytak és folynak az Idősek Klubjában. Hová és hogyan fogják elszámolni, valamint lekönyvelni a munkálatok ellenértékeként kifizetett pénzösszeget?

Bővebben

A Provident vezérigazgatója az Év Menedz...

A Provident vezérigazgatója az Év Menedzsere

Szirmák Botond 12 évvel ezelőtt, csoportvezetőként kezdte a cégnél, majd a ranglétrát végigjárva, hat évvel ezelőtt vette át a vállalat vezetését. Céltudatos és hatékony stratégiát követve elérte, hogy a vállalat működését mára folyamatosan javuló teljesítménymutatók jellemzik.

Bővebben
Mindenre jutott, csak parlagfűírtásra nem!
Mindenre jutott, csak parlagfűírtásra nem!
Több mint 170 ezren ajánlották fel jövedelemadójuk egy százalékát parlagfű-mentesítésre még 2009-ben, de a Vidékfejlesztési Minisztérium végkielégítésekre, terepjáróra, számítógépekre és rengeteg irodaszerre költötte ezt az 1,1 milliárd forintot – derült ki a HVG cikkéből.
2014-09-30 08:07:42, Hírek, Fókuszban Bővebben A hír nyomtatása
Folytatódik a Sulimoped program Pest megyében
Folytatódik a Sulimoped program Pest megyében
A program célja, hogy -­ a lehetőségekhez mérten - minél több általános iskolás diák rendelkezzen segédmotoros kerékpár vezetői engedéllyel.
2014-09-29 20:48:53, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben A hír nyomtatása
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Időről időre felröppen, most azonban úgy tűnik, hogy hitelesnek mondható forrásból, a kormányközeli Napi Gazda...
Bővebben >>