. Ma Tekla napja van.

Heves Megyei Hírhatár

Fókuszban

Tovább szorul a hurok a Tesco körül

Tovább szorul a hurok a Tesco körül

A vállalat elsősorban a diszkont-üzletláncok előretörése miatt szenved - a Lidl és az Aldi sorra csábítja át a Tesco vevőit.

Bővebben

Ma indulnak a lakossági energiahatékonys...

Ma indulnak a lakossági energiahatékonysági pályázatok

Hűtőszekrénytől a gázkazánig lehet támogatást igényelni.

Bővebben

Súlyos szabálytalanságok a Ganz-telepen

Súlyos szabálytalanságok a Ganz-telepen

Hét hatóság tartott ellenőrzést a volt józsefvárosi piaccal szembeni Ganz-telepen, ahol a nagyszabású ellenőrzés súlyos szabálytalanságokat tárt fel. A szabálysértések miatt várhatóan több millió forintos lesz a bírságok összege, és néhány esetben büntetőfeljelentést is tesznek - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Bővebben

Lekapcsolná Oroszországot a világhálóról...

Lekapcsolná Oroszországot a világhálóról Putyin

Az intézkedések egyelőre csak olyan rendkívüli alkalmakra vonatkoznának, mint a háborúk, országon belüli tiltakozó akciók, katonai műveletek - írja a Guardian.

Bővebben

Norbi első buktája – A has alkot, s gyar...

Norbi első buktája – A has alkot, s gyarapít?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában kötelezte a Norbi Update Lowcarb Nyrt-t. részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítésére, s ennek közzétételéig befektető-védelmi okból felfüggesztette a forgalomba hozatali eljárást.

Bővebben

Folytatódik a ketrecharc- a sportállamti...

Folytatódik a ketrecharc- a sportállamtitkár felel a következő beszakadt tüdejű fiúért

Sajtóinformációk szerint hiába nyomoz a rendőrség már július óta a gyerekeknek ketrecharc viadalokat rendező szervezet ellen, az továbbra is versenyeket tart.

Bővebben

Rendőrségi Hírek

Hat magyar filmet is vetítenek a San Seb...

Hat magyar filmet is vetítenek a San Sebastian-i Filmfesztiválon

Hat magyar filmet is vetítenek a pénteken kezdődő San Sebastian-i Filmfesztivál retrospektív programjában. Az ötven filmet felvonultató programban magyar oldalról Török Ferenc Moszkva tér című első játékfilmjét, Pálfi György Hukkle című alkotását, Antal Nimród Kontroll című filmjét, Vranik Roland Fekete kefe és Mundruczó Kornél Johanna című operafilmjét, továbbá Kocsis Ágnes Pál Adrienn című alkotását is megtekinthetik a nézők a nemzetközi filmvásznon.

Bővebben

A hétvégén debütál az első piacok napja ...

A hétvégén debütál az első piacok napja rendezvény

Piacok napja néven szervez hagyományteremtő szándékkal programot szeptember 20-án a budapesti Erzsébet téren a Nem Adom Fel Alapítvány. Az eseménnyel a városlakók vásárlási szokásait kívánják megváltoztatni. Design-, bolha-, garázs, kézműves-, termelői-, közösségi-vagy használt ruha... Mi az? Piac. Ez mind, mindez együtt, egy helyen, egy napon: a Piacok Napján!

Bővebben

Tragédia a hétvégi házban

Tragédia a hétvégi házban

Kiégett egy hétvégi ház Tiszaújváros és Polgár között csütörtökön, az épületben egy férfi holttestet találtak – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Bővebben

Ellenőrzik a társasházak közös helyisége...

Ellenőrzik a társasházak közös helyiségeit Óbudán

A békásmegyeri tűzeset és a megtalált fegyverazernál miatt a polgármester utasította az Óbudai Vagyonkezelő Zrt.-t, hogy a kezelésében lévő társasházak közös tulajdonú helyiségeiben azonnali bérleményellenőrzést hajtson végre, valamint felkéri a kerületi társasházak, lakásszövetkezetek közös képviselőit is hasonló ellenőrzések lefolytatására.

Bővebben

Sokat kell még várni Jack Sparrow kapitá...

Sokat kell még várni Jack Sparrow kapitány következő kalandjára

A The Hollywood Reporter értesülése szerint a film rajongóinak 2017. július 7-ig kell várniuk a bemutatóra.

Bővebben

Halálos baleset és elszabadult méhek az ...

Halálos baleset és elszabadult méhek az M5-ös atópályán

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, járműveik ablakait az érintett szakasz közelében tartsák zárva!

Bővebben

Kitekintő

Megműtötték a két fiút, akik robbanótest...

Megműtötték a két fiút, akik robbanótesttel játszottak

Megműtötték a várpalotai robbanás két sérültjét Győrben, a fiúk már nincsenek közvetlen életveszélyben - közölte az intézmény orvosigazgatója szerda reggell.

Bővebben

Pollenek a levegőben

Pollenek a levegőben

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet előrejelzése szerint a következő napokban, ahogy melegszik az idő, a pollenkoncentráció emelkedésére lehet számítani - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Bővebben

Egyik bukás után jön a másik

Egyik bukás után jön a másik

Szécsapott Orbán a csepeli fideszesek között.

Bővebben

Borzasztó körülmények közt tartotta gyer...

Borzasztó körülmények közt tartotta gyerekeit egy oroszlányi nő

Állatokhoz is méltatlan módon, koszban és mocsokban cseperedett az a két kislány, akiknek 28 éves édesanyjuk most a bíróságon felel tetteiért.

Bővebben

Felcsúton a földrablás ellen

Felcsúton a földrablás ellen

Felcsúton különösen nagy bátorságra vall, ha valaki fel meri emeli szavát a hatalom ellen. A pofátlanul meggazdagodott polgármester és haverjai ellen most a polgármesteri hivatal előtt tüntetett Váradi András és Juhász Péter, a Milla vezetője.

Bővebben

Kosz, penész mindenfele

Kosz, penész mindenfele

Fehér kenyér készült fekete lisztből a koszos, penészes pékségben.

Bővebben

Környezetünk

Nem kértek a tigrisek az eléjük ugró öng...

Nem kértek a tigrisek az eléjük ugró öngyilkos-jelöltből

Tigrisekkel akarta halálra marcangoltatni magát egy 27 éves fiatalember, ezért a nagymacskák ketrecébe ugrott az észak kínai Chengdu Állatkertben.

Bővebben

Szarvasbőgés-túrákat szervez az erdészet

Szarvasbőgés-túrákat szervez az erdészet

A Pilisi Parkerdő Zrt. szeptemberben több helyszínről is indít szervezett szarvasbőgés-túrákat. A kora esti órákban történő bemutató körutakon mindenki számára biztonságos körülmények között garantálják a szarvasbőgésnek nevezett jelenség bemutatását.

Bővebben

Gasztro románc - Madame Mallory és a cur...

Gasztro románc - Madame Mallory és a curry... Filmrecept:

A gasztrofilmek reneszánszát éljük,- és nagy étvággyal fogyasztjuk. Disney L’ecsót tálal, csetlő-botló konyhafőnök rágcsálója igazi gourmet, a Júlia és Júlia időutazásos szív-lélek szakácsparádé, míg az Ízek, imák, szerelmek olaszországi kulináris kiruccanás, szerelemmel ízesítve. Az Ízlések és pofonok valóságos férfi-nő séfvetélkedő.

Bővebben

Nemzeti lesz a kocsma is

Nemzeti lesz a kocsma is

Időről időre felröppen, most azonban úgy tűnik, hogy hitelesnek mondható forrásból, a kormányközeli Napi Gazdaság napilapból értesülhettünk róla: mégis lesznek nemzeti italboltok, a nemzeti trafikok mintájára.

Bővebben

Diákmércék: Mi van, ha kövér, de okos ?

Diákmércék: Mi van, ha kövér, de okos ?

Mindent tudni akarnak a gyerekről. Legalábbis ez a cél. De vajon mire mennek vele? Mit érdemel majd egy túlsúlyos kisdiák?

Bővebben

Otthon készítettek lakodalmas tortát, be...

Otthon készítettek lakodalmas tortát, belecsapott a NAV

A „hobbicukrászok” kiléte, elérhetősége szájról-szájra terjed, ezért nehezen akad rájuk az adóhatóság. Most ketten lebuktak, jól meg is büntették őket. Otthon dolgozó cukrászokat ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tolna megyei revizorai. Többükről kiderült, hogy adószám nélkül végezte a tevékenységét – adta hírül a teol.hu. A hivatal munkatársai 160 ezer forint mulasztási bírságot szabtak ki.

Bővebben

Sport

Cenzúrázta az MTI Orbán Viktort?

Cenzúrázta az MTI Orbán Viktort?

Ujhelyi István az MSZP Európai Parlamenti képviselője a Magyarországot érintő kötelezettségszegési eljárások kapcsán juttatott el egy közleményt az MTI-hez.

Bővebben

Olvasói levél: 'Az állam szerint 23 év r...

Olvasói levél: 'Az állam szerint 23 év rokkantság után hirtelen egészséges lettem!'

A Hírhatár szerkesztősége ezúttal egy borsodi asszony levelét teszi közzé. Az 54 éves nő egy bűncselekmény miatt lett rokkant 26 éves korában. Aztán állambácsi 2013-ban úgy döntött, hogy az asszony hipp-hopp meggyógyult!

Bővebben

Meghalt Grosics Gyula

Meghalt Grosics Gyula

Ma délelőtt 11.20 perckor, 88 éves korában elhunyt Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusa.

Bővebben

Komoly pénzbüntetéseket rótt ki az MLSZ

Komoly pénzbüntetéseket rótt ki az MLSZ

A Debrecen, a Ferencváros, a Diósgyőr, az Újpest és a Videoton is komoly, többszázezer forintos büntetést kapott kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától.

Bővebben

Magyarország a szégyen országa lesz?

Magyarország a szégyen országa lesz?

Egyre többen vallják azt, hogy szégyen, hogy ebben az országban élnek. Egyre több fiatal menekül innen külföldre. Egyre többen mondják azt a korhatár alatti rokkantak közül is, hogy menekülnének, de nincs hová.Sajnos, ők a politika üldözöttjei és áldozatai. A megrokkantak, a betegek sehol sem kellenek.

Bővebben

Hozzájuk is bekopoghatna az ombudsman

Hozzájuk is bekopoghatna az ombudsman

Továbbra is özönlenek hozzánk az elkeseredett hangvételű levelek a rokkantaktól, ráadásul ezek a panaszok minden eddiginél jobban lefedik egymást.

Bővebben

Kultúra

Idénymunkások, figyeljenek: a NAV most ö...

Idénymunkások, figyeljenek: a NAV most önökre utazik!

A mezőgazdasági idénymunkások, illetve az átmeneti időre felvett vendéglátós és építőipari alkalmazottak munkavállalásának jogszerűségét is ellenőrzi az adóhivatal a nyári, őszi hónapokban.

Bővebben

Olvasói levél: Egyoldalú szerződésmódosí...

Olvasói levél: Egyoldalú szerződésmódosítás a limitemelés

Szerintem ha szerződést kötök valakivel egy szolgáltatásra írásban, akkor ebben változtatást eszközölni a Polgári Törvénykönyv szerint csak mindkét szerződő fél egyöntetű beleegyezésével, és nem utolsó sorban írásban lehet. Nos, ezt az Erste Bank szerintem megszegte ezt.

Bővebben

A maradék magánnyugdíjvagyonhoz se nagyo...

A maradék magánnyugdíjvagyonhoz se nagyon lehet hozzáférni

Ha egy pénztártag most nyugdíjba megy, a pénzéhez a jelenlegi jogszabályok alapján nem tud majd hozzáférni. Ja, egyébként 195 milliárd forintról beszélünk.

Bővebben

A költészet napja József Attila születés...

A költészet napja József Attila születésnapja - ezért Gyöngyösön Radnóti emlékestet tartanak

Azt, hogy Gyöngyös a magyar költészet napján, József Attila születésnapján miért Radnóti Miklós emlékesttel köszönti az érdeklődőket, és kezdi a kulturális rendezvényeket, számomra megfejthetetlen rejtély marad.

Bővebben

Gyöngyösön is trükköznek a pályázati pén...

Gyöngyösön is trükköznek a pályázati pénzekkel?

Gyakorlatban ez az eljárás - pontosabban fogalmazva el nem járás - érthetetlen, hiszen a munkálatok 2013-ban és 2014-ben folytak és folynak az Idősek Klubjában. Hová és hogyan fogják elszámolni, valamint lekönyvelni a munkálatok ellenértékeként kifizetett pénzösszeget?

Bővebben

A Provident vezérigazgatója az Év Menedz...

A Provident vezérigazgatója az Év Menedzsere

Szirmák Botond 12 évvel ezelőtt, csoportvezetőként kezdte a cégnél, majd a ranglétrát végigjárva, hat évvel ezelőtt vette át a vállalat vezetését. Céltudatos és hatékony stratégiát követve elérte, hogy a vállalat működését mára folyamatosan javuló teljesítménymutatók jellemzik.

Bővebben
Tovább szorul a hurok a Tesco körül
Tovább szorul a hurok a Tesco körül
A vállalat elsősorban a diszkont-üzletláncok előretörése miatt szenved - a Lidl és az Aldi sorra csábítja át a Tesco vevőit.
2014-09-22 10:36:21, Hírek, Fókuszban Bővebben A hír nyomtatása
Ma indulnak a lakossági energiahatékonysági pályázatok
Ma indulnak a lakossági energiahatékonysági pályázatok
Hűtőszekrénytől a gázkazánig lehet támogatást igényelni.
2014-09-22 08:09:12, Hírek, Fókuszban Bővebben A hír nyomtatása
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kellemes meglepetés volt Reisz Gábor rendező számára, hogy külföldön is értik a VAN valami furcsa és megmagya...
Bővebben >>